حضور هنرمند ایرانی در بین برگزیدگان کنفرانس جهانی هنر
حضور هنرمند ایرانی در بین برگزیدگان کنفرانس جهانی هنر |عکسی از رضا عیسیپور در کنفرانس جهانی هنر PDP صربستان خوش درخشید و نامزد دریافت جایزه این رویداد جهانی شد.
حضور هنرمند ایرانی در بین برگزیدگان کنفرانس جهانی هنر | به گزارش آتلیه اثرهنری به نقل از خبرگزاری فارس از اردبیل، اثری از رضا عیسی پور، عکاس ایرانی، در بین آثار منتخب یازدهمین دوره کنفرانس رسانه خلاق PDP 2019 صربستان که ۱۰ تا ۱۳ اکتبر در Novi Sad اتفاق افتاد، در معرض دید عموم قرار گرفت و نامزد دریافت جایزه این رویداد جهانی شد.
رضا عیسیپور در بیش از 20 نمایشگاه گروهی عکس داخل و خارج از کشور حضور داشته و با بیش از 132 حضور در فستیوالهای ملی و بینالمللی، حدود 60 جایزه را از آن خود کرده است که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: سفیر هنر عکاسی معاصر ایران در لویو اکراین، منتخب نمایش اثر در جشنواره اکو آرت نروژ برای دو سال متوالی، کسب رتبه اول بهترین عکس جشنواره بینالمللی عکاسی فوتولمور آمریکا، رتبه اول بهترین مجموعه عکس جشنواره و دریافت بورسیه کارشناسی ارشد رشته هنر دانشگاه ویستولا ورشو لهستان، منتخب فستیوال جهانی عکس montanha پرتغال، دیپلم افتخار از کلوپ عکس ام جی فتو لهستان، منتخب نمایش پروژه عکاسی «دریاچه من گم شده است» در نهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر، منتخب ارائه پروژه فتواینیستالیشن در فستیوال جهانی اکو آرت نروژ و…
به مناسبت حضور و درخشش وی در کنفرانس رسانه خلاق PDP 2019 گفتوگویی ترتیب دادیم که حاصل آن در پی میآید:
درباره کنفرانس رسانه خلاق PDP توضیح میفرمایید؟
کنفرانس جهانی هنر صربستان با عنوان رسانههای خلاق و با محورهای موضوعی مختلف برگزار میشود که در یازدهمین سال برگزاری با موضوع “جذب” فراخوان داده بود.
در این کنفراس ۷ نفر از اساتید یا هنرمندان برگزیده ورکشاپ و جلسات بحث و تبادل نظر برگزار میکنند و آثار راه یافته نیز تحلیل و بررسی میشوند.
این کنفراس از با اهمیتترین رویدادهای اروپایی به شمار میآید و سعی در جمعآوری و نمایش آثار هنری خلاق معاصر دارد.
شما چندمین حضور را در آن تجربه کردید و آیا پیشنیاز خاصی برای شرکت در این کنفرانس لازم است؟
نخستین دورهای است که من در این رویداد حاضر شدم و شرکت برای عموم هنرمندان سراسر جهان آزاد است.
علاقهمندان هنر عکاسی چطور میتوانند از این جریانات خبردار شوند؟
دستیابی به این فراخوانها از طریق رسانههای مختلف انجام میگیرد؛ از اینترنت و مجلات و خبرگزاریها گرفته تا ایمیلهایی که به صورت دعوتنامه ارسال میشود که پیگیری آنها بستگی به خود هنرمند دارد.
البته تولید اثر هنری یک بحث است و ارائه و پشتیبانی از آن موضوعی دیگر؛ پیشتر هنرمندان اثر را تولید میکردند و میماند تا چه کسی آن را ببیند یا در کجا عمومی شود اما امروز هنرمندان آثار خود را برای دیده شدن به بیشتر رویدادها ارسال میکنند تا بازخورد کار را بالا ببرند.
اخیرا” شما در رقابت بینالمللی عکس مجله هنری CITY CODE یونان هم شرکت داشتید. لطفا” در این باره هم توضیح بفرمایید.
CITY CODE مجله چاپی آنلاینی در آتن و از فعالترین مجلات هنری است که به صورت تخصصی به آثار هنری مختلف از آثار تجسمی گرفته تا موسیقی و… میپردازد؛ از جمله اینکه به صورت ماهانه و سالانه فراخوان عکس در زمینههای مختلف ارائه میدهد که در دو مرحله مردمی و داوران رأیگیری و منتخبان خود را مشخص میکند.
این بار موضوع آن عکسهای سیاه و سفید بود که اثر من در انتخاب مردمی رتبه دوم و در مرحله انتخاب داوران رقابت موفق به کسب رتبه سوم این رویداد بینالمللی شد.
حضور بینالمللی چه پیامدهای فردی و ملی دارد؟
متأسفانه سیستم مدونی برای حمایت از هنرمندان فعال و موفق در کشور برنامهریزی نشده و فعالیت در سطح بینالمللی عملا توفیری به حال هنرمند ندارد جز این که فرد بازخورد آثار تولیدی خود را در سطح جهانی ارزیابی و با هنرمندان دیگر فرهنگها و مناطق تبادل نظر و گفتوگو کند که قطعا” برای تولید اثر و فعالیتهای بعدی هنرمند بسیار مهم و ضروری است.
به کسانی که سراغ هنرهایی مثل عکاسی میروند چه توصیهای دارید؟
توصیه من این است که حتما” نزد افرادی که از نظر هنری و تکنیکی بتوانند معلم و راهنمای خوبی باشند آموزش خوب و اصولی ببینند و در ادامه نیز بی هیچ تعللی برای اثبات خود، دیدگاهها و هنرشان تلاش کنند.
چند جشنواره جهانی برای هنرجویان تازهکار این رشته معرفی بفرمایید.
جشنواره بینالمللی عکاسی هیپا، جشنواره بینالمللی عکس سونی و امثال آنها همه ساله فراخوان میدهند اما خاطرمان باشد که جشنوارهها معیار هنرمند بودن یا عکاس بودن نیست بلکه فقط راهی برای ارزیابی خود عکاس و آثار اوست تا سطح فعالیت خود را بسنجد.
*******************
گفتوگو از: مریم رضائی
بازدیدها: 8
آخرین دیدگاهها