فراخوان نخستین جشنوارۀ ملی هنرهای دیجیتال
فراخوان نخستین جشنوارۀ ملی هنرهای دیجیتال
فراخوان نخستین جشنوارۀ ملی هنرهای دیجیتال | به گزارش آتلیه اثرهنری شاید ساده ترین تعریف از هنر دیجیتال این باشد که بگوییم اثر هنری ای با پسوند دیجیتال نام گزاری می شود که متکی به فناوری دیجیتال ( اعم از کاربست نرم افزارهای تخصصی، علوم کامپیوتری و زبان های برنامه نویسی) باشد. این تعریف اولیه هرچند به شکل کلی درست است اما چندان موجب تمایز آثاری نیست که امروزه به شکل دقیق در محدوده هنر دیجیتال می گنجند. شاید دلیل این امر فراگیری روزافزون فناوری دیجیتال در تولید آثاری باشد که در سطوح گوناگون از آن بهره می برند.
بنابراین، اگر بخواهیم به شکلی تخصصی تر، هنر دیجیتال را مورد تبیین قرار دهیم، باید به آثاری اشاره کنیم که نقش فناوری در تولید آن، ساختاری، ضروری و مؤثر باشد.
گرایش های هنر دیجیتال را می توان از منظر تاریخی و کلاسیک به دو بخش تقسیم کرد: نخست، هنرهای سنتی که به پیش از دوران دیجیتال نیز وجود داشته اند اما اکنون با عطف به این فناوری جلوه های تازه ای را تجربه می کنند مانند نقاشی، عکاسی، مجسمه سازی، تصویر متحرک، موسیقی و غیره؛ دوم، هنرهایی که برمبنای فناوری دیجیتال شکل گرفته اند مانند ویدیو، هنر نرمافزار، بانک اطلاعاتی، هنر بازیهای رایانهای، هنر شبکه وغیره.
امروزه شاید تفکیک یکایک گرایش های هنر دیجیتال به شکل قاطعانه ممکن نباشد اما می توان برای نظم بخشیدن به فعالیت های این حوزه از منظری که توضیح آن از پی می آید نیز مراتبی برای آن قایل شد:
هنرهای دوبعدی:
-تصویرپردازی دیجیتال: این گستره وسیع تصویری می تواند شامل انواع روش های دستکاری عکس، فتومونتاژ، طراحی و نقاشی دیجیتال، آثار تلفیقی، چاپی و کلیه آثاری باشد که در نهایت به شکل دوبعدی عرضه خواهندشد.
هنرهای سه بعدی:
-حجم های دیجیتال: این گستره وسیع می تواند شامل مجسمه های دیجیتال(مجسمه هایی که به روش های غیرسنتی ساخته می شوند) و همچنین همه انواع چیدمان های تلفیقی باشد که در نهایت در قالب ساختارهای حجمی عرضه خواهندشد.
هنرهای چهاربعدی:
-هنرهای چندرسانه ای: این گستره وسیع می تواند شامل تمام انواع آثاری باشد که از عناصری چون تصویر، حجم، صدا و حرکت بهره می گیرند. مانند آثار واقعیت مجازی، پرفورمنس، موسیقی و هنر صوتی، انواع تصویر متحرک، ویدیو و پویانمایی، هنر نرمافزاری، بانک اطلاعاتی ، بازیهای رایانهای ، هنر شبکه و از این قبیل.
در نهایت اینکه، بهترین نمونه های هنر دیجیتال در روندی خلاقانه ایده های هنرمند را با فناوری ها درمی آمیزند تا جایی که تفکیک آنها از هم میسر نیست. بهترین نمونه های هنر دیجیتال به شکلی دوسویه، هم فناوری را به روش بیان تبدیل می کنند و از آن سود می جویند، و هم هرکدام سهمی در توسعه فناوری و معنابخشی دوباره به آن دارند. در بهترین نمونه های هنر دیجیتال فناوری بعدی زیبایی شناسانه می یابد و اندیشه ها به زبانی نوین بیان می شوند.
قوانين جشنواره:
1- اساتيد،دانشجويان و سایر علاقه مندان و هنرمندان حوزه هنرهای دیجیتال مي توانند آثار خود را به جشنواره ارسال نمايند.
2-هر شرکت کننده مي تواند در هر بخش ( آزاد_ موضوعی ) شرکت نمايد.
3- هرشرکت کننده در هر بخش حداکثر 3 اثر میتواند ارسال کند.
4-تکميل فرم شرکت در جشنواره الزامي است و امضاء آن به منزله پذيرفتن مقررات جشنواره است .
5- حق استفاده معنوی از آثار ارسالي درعين رعايت مسائل حقوقي جهت چاپ کاتالوگ و هرگونه اکران و نمایش با ذکر نام پدید آورنده اثر براي برگزارکننده محفوظ است.
6- مسئولیت اصالت آثار و رعایت حق کپی رایت به عهده ی ارسال کننده است و هیچگونه مسئولیتی متوجه دبیرخانه جشنواره نیست.
7-هزينه ارسال آثار بر عهده شرکت کننده است.
8- انتخاب و گزينش آثار بر مبناي معيارهاي زيبايي شناختي هر رشته و فناوری خلاقانه ديجيتال صورت ميگيرد.
9- آثاري که فاقد اطلاعات شخصي و فرم شرکت باشد مورد ارزيابي قرار نمي گيرد.
شيوه ارسال آثار:
1_ارسال فایل ها الزاماً می بایست به صورت فایل zip و تا سقف حداکثر 50مگابایت باشد .
2_ ارسال فایل تصویری (image) با فرمت jpg با حداکثر حجم 3 مگابایت باشد.
3_ ارسال فایل های ویدئویی با فرمت mpg با حداکثر زمان 15 دقیقه باشد.
4- ارسال فایل های صوتی با فرمت mp3 باشد.
5-در صورت انتخاب اولیه، می بایست فایل اصلی اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال گردد.
5 _ شرکت کننده می بایست به همراه اثر ، توضیحات مبنی بر روند خلق اثر ، تکنیک و نرم افزار های به کار رفته را به صورت فایل text را راسال نماید.
علاقهمندان تا اول خرداد فرصت دارند تا برای ثبت نام و ارسال آثار به سایت www.digitalartfestival.ir مراجعه کنند. اکران و نمایش آثار نیمه دوم خرداد ۱۳۹۸ برگزار میشود.
بازدیدها: 49
آخرین دیدگاهها