معرفی و آثار مصطفی تقیزاده شکیبا
معرفی و آثار مصطفی تقیزاده شکیبا
معرفی و آثار مصطفی تقیزاده شکیبا | به گزارش مجله اثرهنری هنر گرافیک در اردبیل پیشرفت چشمگیری در این سالها داشته، هرچند که از اولین روزهای شکلگیری آن در این خطه زمان زیادی نمیگذرد. به طوریکه اساتید نسل اول گرافیک استان چند سالی هست که روزگار بازنشستگی خود را شروع کردهاند. وقتی پای صحبتشان میشنویم گاهی از شدت تعجب بر روزگاری که داشته و مشقتی که سپری کردند در مقایسه با زمان حال دهانمان باز میماند.
گرافیک در اردبیل با اولین هنرستان هنر و پیشقراولی اساتیدی چون آقای موسی رجبیاصل، آقای آیینهچی و آقای خسرو حیدری و چند هنرمند دیگر در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 آغاز شد و با پرورش استعدادهای مانند حسین آزاد، حجتاله عینی، حجت مجرد، مهران رجبعلیزاده، مرحوم شهرام رضایی و … ریشه دواند. هنرمندانی که با ادامه مسیر در دانشگاههای معتبر کشور هنر گرافیک استان را جلوهای نو بخشیدند.
حاصل این تلاش، شناساندن هنرمندان با استعداد به جامعه هنر و کم کردن فاصله زیاد با جامعه گرافیک کشور و تعاریف زمان خود بود
اکنون که این مطلب به نگارش درمیآید طراحان بیشماری در اردبیل هستند که آوازه جهانی دارند؛ طراحان گرافیک نسل نو که هنوز دانشگاه را به اتمام نرسانده باشند. این اتفاق دو جنبه دارد؛ اول تلاش هنرمندان و اساتید در جهت رشد این هنر و دیگری سرعت رشد و حرکت هنر گرافیک در تمام جنبههای آن است. گرافیک نسل به نسل با ظهور استعدادهای نو در اردبیل پیشرفت کرد و هنرمندان بیشماری را به کشور و جهان معرفی کرد.
مصطفی تقیزاده شکیبا را میتوان از جمله هنرمندان نسل سومی دانست که هنر گرافیک را در اردبیل به مرحلهی جدیدی از رشد و تکامل رساندن. هنرمندانی مانند فریبرز اسمعیلی، سیدسجاد خاتمنژاد، مهدی موسوی، باقر جعفری، بهمن طهماسبیپور، محمد بخسعلیان و … در کنار طراحان نسل قبل خود، که توانستند خود را به روز کنند.
شکیبا از جمله طراحان گرافیکی به شمار میرود که ایده نقش مهمی در آثارش ایفا میکند، نگاهی نکته سنج دارد و در اجرا مخاطب را درگیر جزئیات نمیکند. چاشنی طنز بخشی از کار او را تشکیل میدهد.
وی علاوه بر گرافیک در معلم، استاد دانشگاه و کارآفرینی نیز فردی موفق به شمار میآید و توانسته در استارتاپ با موضوعهای مختلف حضوری فعال داشته باشد. حاصل این حضور را میتوان اولین سامانه بلیتفروشی اینترنتی استان اردبیل برشمرد. همانطور که اشاره شد شکیبا در پیشه معلمی نیز فعال است و توانسته دانشآموزان خلاقی را تحویل جامعه دهد.
شکیبا و هنرمندان هم دوره وی نقش مهمی در رشد گرافیک استان اردبیل داشتند چرا که گرافیک سنتی اردبیل را با امکانات مدرن، شرایط پیچیده روز و اقتصاد گره زدند، انتظارات مخاطب و سفارش دهنده را توانستند تغییر دهند و شناخت جامعه از گرافیک را تکامل بخشیدند.
بیوگرافی مصطفی تقی زاده شکیبا :
کارشناسی ارشد ارتباط تصویری – دانشگاه هنر یزد
کارشناسی هنرهای تجسمی دانشگاه شهید بهشتی – تهران
عضو انجمن هنرهای تجسمی استان تهران و اردبیل
مدیر هنری بنیاد دائره المعارف اردبیل
مدیر عامل سامانه تیک آرت
مدیر اجرایی موسسه فرهنگی هنری ققنوس اقلیم حکمت
شرکت در چندین نمایشگاه گروهی عکس و گرافیک از سال ۸۵ تا کنون
نفر سوم نخستین جشنواره تجسمی پایداری استان اردبیل
راه یافته به ششمین سوگواره عکس عاشورایی در زنجان
برگزیده در جشنواره تجلی هنر در نماز در رشته های عکس و تصویر سازی
نفر اول گروهی در مرحله اول جشنواره تندیس های یخی در اردبیل
راه یافته به جشنواره علمی هنری آموزشکده ها سراسر کشور
نفر اول نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان استان اردبیل
حضور در شانزدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی در گرگان
نفر دوم دهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان استان اردبیل
برگزیده ششمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی امام رضا
راه یافته به پنجمین جشنواره بین المللی پرتو حسن
نفر اول دومین جشنواره بین المللی هنری قران در ایینه انسان – گرگان
راه یافته به ششمین جشنواره ملی تایپوگرافی در اصفهان
راه یافته به جشنواره هنری دامون فر ۱۳۸۸
راه یافته به جشنواره هنری بین المللی تجلی بصیرت تهران ۱۳۹۰
برگزیده جشنواره هنری ملی ایران ۱۴۰۴
نفر اول سومین جشنواره مقاومت۱۳۹۲ در بخش پوستر
مقاله:
تجزیه و تحلیل شاهنامه تهماسبی/ مجله علمی پژوهشی گنجینه
مصاحبه باروزنامه همشهری ۱۳۹۳ با موضوع گرافیک محیطی
کتاب:
این کتاب بیست سال بعد کامل می شود
صور خیال ایرانی در هندسه پنهان
آثار مصطفی تقیزاده شکیبا :
بازدیدها: 18
آخرین دیدگاهها