نگاه و منظر در نقاشی سنتی ایران بررسی می شود
نگاه و منظر در نقاشی سنتی ایران بررسی می شود | نشست های پژوهشی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از روز گذشته ۳۰ بهمن ساعت ۱۶ در موسسه صبا کار خود را آغاز کرد و امروز دومین نشست پژوهشی جشنواره برگزار می شود.
نگاه و منظر در نقاشی سنتی ایران بررسی می شود | به گزارش مجله اثرهنری به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از واحد ارتباطات و رسانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، امروز اول اسفند دومین نشست پژوهشی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با عنوان «نگاه و منظر در نقاشی سنتی ایران» و با تاکید بیشتر به هنر نگارگری برگزار می شود.
در این نشست مریم کشمیری به مهمترین عناصر حاضر در هنر سنتی ایران پرداخته و تحولات این هنر را طی دهه های گذشته بررسی می کند. اعظم حمین سلمانی مدیریت این جلسه را به عهده دارد.
این دوره از نشسست های پژوهشی جشنواره با عنوان کلی« گفتوگوی هنرها» و موضوع کلی «آفرینش تجسمی نوین با نگاهی بین رشتهای» در ۵ عنوان مجزا برگزار می شود.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن کار خود را آغاز کرده است و تا ۵ اسفند در موسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان طالقانی، ابتدای خیابان برادران مظفر برگزار می شود و ورود برای عموم مردم در بازدید از آثار این جشنواره و شرکت در نشست های پژوهشی آزاد است.
لازم به ذکر است که اولین نشست پژوهشی با حضور دکتر الهه پنجهباشی با موضوع “زیستگاه ما و هنر معاصر” دیروز برگزار شد
دکتر داریوش فرد دهکردی که مسئولیت این جلسه را به عهده دارد درباره این بخش گفت: نشستهای علمی این دوره از جشنواره با نگاهی متفاوت نسبت به یک برنامه سخنرانی کلاسیک برگزار میشود و خارج از ایده و محتوایی که اساتید در سخنرانیهای خود مطرح میکنند، ایده کلی برگزاری نشستها این بود که تعامل میان بیننده و شنونده و مبحثی که ارائه میشود ایجاد شود برای همین نشست در فضایی مجزا برگزار نمیشود و در دل جشنواره برگزار شده تا بازدیدکنندگان حین بازدید از آثار جشنواره در صورتی که بحث آنها را جلب کند، وارد نشست شوند. اینگونه فضایی پویا و کاربردی را در این نشستها خواهیم داشت.
وی درباره موضوعات این دوره نشستها گفت: بحث اصلی گفتمان هنرهاست اما در موضوعات گریزی خواهیم داشت به تعهد هنرمند و محیط زیستگاهش که امروزه به یک دغدغه جهانی تبدیل شده است و زیستگاه امروز ما در معرض خطر و هجوم از جانب خود ما انسانهاست و این موضوع بسیار هم مورد توجه هنرمندان قرار دارد. درباره معماری و هنرها و جایگاه هنرهای تجسمی در معماری ایرانی بحثی را خواهیم داشت و همچنین درباره نشانهها و نمادهایی که رمز و رازهایی در هنر معاصر هستند. همچنین بحثهایی در نوع منظر هنرمندان سنتی ما و منظریابی نگاه آنها خصوصاً در نگارگری خواهیم داشت. بحث تعاملات جهانی هنر معاصر ایران که با گسترش ارتباطات مجازی تغییراتی کرده است، تغییراتی گرفته و تغییراتی در این فضا ایجاد کرده است، نیز بحث دیگر این نشستهاست.
وی در پایان با تأکید بر اینکه بحث هنرهای تجسمی جدای از تفکر و مطالعه و بررسی نیست، گفت: این بحث مهمی است که هنرمند امروزی بر عکس هنرمند دوران گذشته، نیاز به دانستن و تفکر و تعمق دارد و برای همین است که هنر مفهومی جایگاه ویژهای در این دوران دارد. در همین جشنواره در ورودی نمایشگاه مخاطب با اثری مفهومی روبهرو میشود و در ادامه نیز در جایجای نمایشگاه با آن مواجه میشود.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از 29 بهمن کار خود را آغاز کرده است و تا 5 اسفند در موسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان طالقانی، ابتدای خیابان برادران مظفر برگزار میشود و ورود برای عموم مردم در بازدید از آثار این جشنواره و شرکت در نشستهای پژوهشی آزاد است.
بازدیدها: 9
آخرین دیدگاهها